Ангел Найденов: Вероятно ще има два служебни кабинета

  • 08 декември 2016 07:31

  • 4439
  • 2
Ангел Найденов: Вероятно ще има два служебни кабинета
©

Съмнявам се, че РБ ще съставят кабинет. В това НС няма потенциал и не си струва да се губи време. Това каза бившият министър на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в ефира на БТВ.

„Вероятно има много причини за забавянето от страна на президента. Предполагаме, че това се дължи и на желанието му да състави кабинет в рамките на това НС и да избегне правителствена криза. Ние от БСП настояваме да състави по-бързо към съставянето на служебен кабинет и да се тръгне към нови избори“, посочи Найденов.

По думите му в последните дни харчовете и назначенията, които се правят, са огромни. „За около 1,5 млрд. лева са обявените обществени поръчки в последните дни“. От БСП отново призоваха да не се бърза с назначението на нов началник от отбраната. На въпрос за оставката на Константин Попов, Ангелов посочи, че на първо място може да стои причината, че той е навършил пенсионна възраст, но причината може да е и нежелание да работи с новоизбрания президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, а можело и да е стъпка към бъдеща политическа кариера.

По думите му вероятно ще има два служебни кабинета. „Това са конституционните норми. Нищо не налага споделената отговорност или носенето на отговорност от новия президент, който още не е встъпил в длъжност“, посчерта Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Той даде слаба оценка на досегашния министър на отбраната. „Министър Ненчев се справи зле на поста си. Виждаме, че има обявени щатни бройки в армията, но няма кандидати. Няма средства заложени в бюджета за 2017 г. за попълването на тези места. Няма модернизационни проекти. Няма какво да привлече хората към армията“, каза още Найденов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4439 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2016.12.09 | 14:58

2
Марш в свинарника !

2016.12.09 | 14:58

1
Ангелчооо много си сбръчкан бе пиянде

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини