Вдигнаха 3-метрова ограда с бодлива тел около бежанския лагер в Харманли (снимки)

  • 02 декември 2016 15:31

  • 6844
  • 1
Вдигнаха 3-метрова ограда с бодлива тел около бежанския лагер в Харманли (снимки)
© Булфото

Строителството на защитната ограда на регистрационно-приемателния център /РПЦ/ за мигранти в Харманли е завършено, съобщи областната администрация в Хасково. Защитното съоръжение е с дължина 2920 метра, като новоизградените участъци от него са 760 метра.

Подсилването на границите на центъра бе разпоредено от премиера в оставка Бойко Борисов след бунта в лагера през миналия четвъртък. Част от напълно новата полоса е бетонна и надградена с метални колове и мрежа с режещ връх, а друга е метална ограда с надстройка и бодлива тел на височина 3 метра.

Все още се работи по бетонната ограда, която граничи с входния булевард от Хасково и Симеоновград. Там на дължина 600 метра са монтирани метални колове и се слагат 200 метра режещи мрежи тип "Бруно". От сега нататък влизането и излизането от центъра ще става единствено през официалния вход на обекта на Държавната агенция за бежанците, гарантират от държавната администрация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.15 | 14:50

1
Как така ще сложете мрежа с режещи краища. Ами правата на хо.... орките? Ами БХК аки ви осъди? Къде изобщо сте тръгнали? Я по-добре намалете пенсиите на родителите ни и дайте малко на "бежанците" че те не са дошли само за вашите 1000 лева

Добави коментар

Водещи новини