Няма категорични доказателства, че шофьорът на линейката е обрал починал пациент

  • 28 ноември 2016 20:14

  • 5172
  • 2
Няма категорични доказателства, че шофьорът на линейката е обрал починал пациент
©

Няма категорични доказателства, че шофьорът на линейката е обрал починал пациент, затова той е освободен след 24 часа. По случая има досъдебно производство за кражба на 300 лева, което обаче се води срещу неизвестен извършител.

Обвиняваният служител на Спешна помощ ще бъде незабавно уволнен, ако се докаже вината му.

Припомняме, че всичко се случва в събота следобед. Тогава 42-годишният мъж пристига в столицата с международен автобус. Влиза в обменно бюро на Централната автогара и обменя 150 евро. Споделя на служителката, че не се чувства добре. Секунди по-късно се свлича на земята и издъхва. Лекарите от Спешна помощ констатират смъртта на мъжа и си тръгват. Няколко часа по-късно полицията арестува водача на линейката по подозрение, че е присвоил пари от починалия. Полицията намерила в джоба на мъжа 20 лева, а хората от обменното бюро твърдели, че липсват още 300, които са му обменили.

Свидетели разказват, че той бил клекнал в ъгъла над него и решили, че го преглежда. На кадър от мястото на инцидента се вижда шофьорът на линейката, който се е надвесил над пациента. Никъде обаче не се вижда той да вади и да прибира пари от джоба на починалия мъж.

Шофьорът вече е освободен и срещу него няма повдигнато обвинение. В Спешна помощ работи от месец март.

Директорът на Спешна помощ д-р Георги Гелев заяви пред БТВ, че шофьорът е млад мъж, компетентен, добър водач, но такава проява не може да бъде предвидена. Мъжът е бил поканен в Спешна помощ на разговор, за да разкаже неговата версия. Той обаче не е дошъл. Заявил, че не е виновен и че вече се е консултирал с адвокат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5172 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.29 | 08:26

2
немам думи
88

2016.11.29 | 08:26

1
Касиерката! Там да се търси!

Добави коментар

Водещи новини