Шефът на организацията по туризъм към ООН: Кажете на висок глас "Спартак е българин" (виде

  • 28 ноември 2016 13:59

  • 20829
  • 3
Шефът на организацията по туризъм към ООН: Кажете на висок глас "Спартак е българин" (виде
© Булфото

За нас устойчивостта в сектора "туризъм" е на първо място и резултатите за 2016 година трябва да бъдат надграждани, заяви министърът на туризма в оставка Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard на пресконференция. Тя участва в съвместна пресконференция с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Талеб Рифай по повод на Конгреса на световните цивилизации и модерния туризъм, който започва утре в София, предаде репортер на Novini.bg

Ангелкова отбеляза като важно надграждането на компетенциите на ведомството, чието създаване по думите й е било отчетено от бизнеса като ключово за развитието на туризма, за което говорят и резултатите за последните десет месеца.

За този период 7,5 млн. чуждестранни туристи са посетили България, съобщи министър Ангелкова и определи резултата като абсолютен рекорд до момента. Тя прогнозира, че при запазване на този темп на растеж, до края на годината броят на чуждестранните туристи, избрали да почиват в България, може да надхвърли 8 милиона.

Талеб Рифай посочи, че туризмът е третата по големина индустрия в света. Той уточни, че през 2015 г. 1,2 млрд. са били международните туристи. През 2000 г. само 27 на сто от пътуващите туристи са заявили, че пътуват с цел културен туризъм, днес този процент е 42, допълни Рифай.

Всяка страна в света може да говори за реки, планини, езера, морета, славно минало. Това, което има значение, е как представяте тези истории на света и как ги продавате като туристически пакет, каза в отговор на въпрос генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН и посочи като "фантастична възможност" за България наследството на траките. Целият свят знае за гърците, римляните, египтяните, маите, малко хора обаче знаят за вашето местно население и възможността да представите на света нови и нечувани истории е огромна, затова тази възможност е много ценна, допълни Рифай.

България е място, където са живели много цивилизации, затова трябва повече да се рекламира. Аз например съм чувала много истории за Спартак, но не знаех че е българин. Кажете на висок глас: "Спартак е българин". Виното и историята също могат да са ваша запазена марка. Колко малко държави могат да се похвалят с бог на виното, каза още Талеб Рифай.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
20829 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.01 | 21:02

2
Е, и?
миии

2016.12.01 | 21:02

3
в устата!!!!!!!!!!!!
XIII

2016.12.01 | 21:02

1
neeeee makedonec e

Добави коментар

Водещи новини