Нов бум на варицела

  • 27 ноември 2016 10:05

  • 4348
  • 1
Нов бум на варицела
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Три пъти се е увеличил броят на болните от варицела в Пловдив и областта през последната седмица, предаде Радио „Фокус" - Пловдив, цитирайки дежурен в Регионалната здравна инспекция.

По думите му през последните седем дни случаите са 91, докато през предходният отчетен период те са били 34. Увеличение се наблюдава и при броя на болните от чревни инфекции. През последната седмица те са 23, докато през предходната са били 13. Специалистите отчитат завишение и на пациентите със скарлатина. През последните седем дни случаите са 12, докато през предходната заразените са били 7.

Регистрирани са и 2 случая на менингит на територията на Пловдив. Повишени са стойностите на заболеваемостта от остри респираторни заболявания през последната седмица – 65 на 10 000 души. Служителите от отдел „Противоепидемичен контрол“ към Регионалната здравна инспекция са извършили 801 проверки, съставили са 2 акта и са издали три предписания за отстраняване на нарушения.

През КАБКИС са преминали 32 клиенти, които са получили пред и след тестово консултиране и са узнали своя ХИВ статус.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
4348 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.11.27 | 13:54

1
радвам се за менгеле ...радвам се че си отива ..чао .пелалче -наркоманче ..за толкова кратко време успя да съсипеш и това което е останало от здравната система..

Добави коментар

Водещи новини