Ангелкова участва в Годишното заседание на Националния борд по туризъм

  • 24 ноември 2016 15:43

  • 1513
  • 1
Ангелкова участва в Годишното заседание на Националния борд по туризъм
©

Конструирането на самостоятелно Министерство на туризма бе много важна политическа оценка за значимостта на сектора за икономиката на България. Около това мнение се обединиха участниците в Годишното заседание на Националния борд по туризъм. Като официален гост на неговото откриване бе поканена и министърът на туризма в оставка Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard.

В организацията са някои от най-големите инвеститори в туристическия сектор. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

„Радвам се, че ви виждам обединени, защото именно раздробеността и множество туристически организации е един от най-големите проблеми на бранша. Това пречи както да има ползотворен диалог между държавата и бизнеса, така и да се реализира ефективно публично-частно партньорство“, подчерта министър Ангелкова. Тя допълни, че сега е важно да се запази Министерството на туризма като самостоятелна институция и да се надграждат постигнатите резултати.

Участниците в Националния борд по туризъм заявиха категорична подкрепа за това и подчертаха, че оттук нататък трябва да се мисли само в посока разширяване на неговите правомощия и осигуряването на по-голям финансов ресурс за обезпечаването им. Изразена бе и лична подкрепа към Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard като първия министър на туризма за всички постигнати резултати в сектора.

Част от туристическия данък да се събира и разходва целево за туризъм на национално ниво, предложиха още представителите на бизнеса. Те изразиха подкрепа и към въвеждането на Единната система за туристическа информация като основно средство за изсветляване на сектора и повишаване на събираемостта.

Националният борд по туризъм си поставя задача да бъде партньор на държавата във всички провеждани политики. Туризмът е хоризонтален сектор и има отношение към всички други отрасли. Затова съобразно компетенциите на всеки от неговите членове, те ще следят тези политики и ще дават своята обратна връзка за тяхната ефективност, стана ясно още по време на срещата.

В Управителния съвет на Националния борд по туризъм са: Красимир Гергов, Мартин Захариев, Радосвет Радев, Цоло Вутов, Марио Захариев, Калин Пешов, Георги Гергов, Марин Митев, Полина Карастоянова, Лъчезар Тодоров, Тихомир Трендафилов, Кънчо Стойчев, Георги Велчев, Георги Крумов, Радка Минева, Цветелина Бориславова, Ветко Арабаджиев, Людмил Стойков, Лъчезар Цоцорков, Георги Чопев, Максим Солаков, Спас Русев, Георги Чуклев и Николай Пехливанов.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1513 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Демира

2016.11.24 | 16:16

1
Самостоятелно министерство за туризма беше наистина важна стъпка напред. Като има предвид, че сме атрактивна туристическа дестинация с потенциал, трябва да се влага много в развитието на сектора.

Добави коментар

Водещи новини