Илиана Раева за скандала с Нешка Робева: Хайде да следваме морала си (видео)

  • 23 ноември 2016 08:38

  • 45222
  • 10
Илиана Раева за скандала с Нешка Робева: Хайде да следваме морала си (видео)
©

Нов грандиозен скандал в художествената гимнастика. Нешка Робева обвини председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева, че няма демократичност в организация. Поводът за недоволството ѝ е излизането ѝ от управителния съвет. На общото събрание Раева бе избрана единодушно, а Робева не получи достатъчно гласове, за да продължи да е част от ръководния орган.

Нешка Робева говори за себе си и за своите методи. Думите й за натиск на деца, за еднолично разполагане с пари, за личния комфорт във федерацията. Всичко това е много спекулативно - типично в нейния стил. Това го слушам от 25 г. Страшно е, че продължава да използва една трагедия за това“, коментира Раева в ефира на БТВ.

Според Раева тя трудно понасяла нещата, които се случват в последно време. „Трудно понесе медала, трудно понесе бенефиса, това как бях избрана. Нарече общото събрание овчедушни. Всички тези делегати, които не я избраха в УС на Федерацията по художествена гимнастика, тя не го понесе. Тя беше на предпоследно място след гласуването. Аз не исках да казвам тези неща, за да й запазя авторитета, но тя ме принуди“, заяви Раева.

„Тя използва трагедията на Цвети. Лили Игнатова напусна със скандал заради нея. Искам тя един път завинаги да разбере - никой никога не се е сравнявал с Нешка Робева. Тя е авторитет, тя е единствена и най-голям треньор по художествена гимнастика. Истината е, че в момента хората много ни се радват, а тя иска да настрои хората срещу художествената гимнастика и срещу мен“.

„На общото събрание тя каза, че има за последен път шоу, никой не беше чул за това. Искам да бъда избрана, дори и да съм на нож с всички. Беше зададен въпрос, защо да сме на нож, при положение, че нещата вървят? Никой не й забранява да идва в залата. Тя иска да има централизирана подготовка, както преди. В момента хората смята, че работя в правилната посока. Тя ме атакува, че не притискам гимнастичките. При мен има съвсем друг стил на работа - любов, разбирателство и обединение. Във всичките й нападки няма нито една дума истина“, категорична е Раева. Когато тя обяви, че си тръгва се обърна и каза: "Илиана аз твърдо стоя зад теб". Това се случи преди гласуването на общото събрание, разкри Раева.

По повод заканата на Робева да проговори, Раева й каза: „Ще й припомням какво да говори“.

„Тя ще говори, че притискам, че мачкам, а в същото време аз се радвам на една изключителна любов на състезателките и треньорите“. Раева я обвини от своя страна, че тя има огромна вина много хора да не са във художествената гимнастика. Ще фаворизирам гимнастичките винаги. Няма да забравя как тя блъскаше по масата на треньорката Ина Ананиева и казваше: "Аз съм най-големия треньор". Ина й каза: "Да. Така е".

По повод обвиненията за парите, Раева каза: „Тя много добре знае, че заплатата ни е определена от спонсорите и министерството. Всичко е с договори и е прозрачно. При мен за всяка една стотинка има документ и отчет. Заплатата ми е определена от спонсора и това е конфиденциално. Президентът на федерацията е обществена длъжност. Аз работа от сутрин до вечер и затова следва да получавам пари, за да живея. Спонсорите дават заплати не само за администрацията, а и за хората, за които министерството няма средства“.

На финала Раева се обърна към Робева с думите: "Хайде да следваме морала си".


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
45222 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ТРУДНО Е

2017.05.08 | 12:17

5
Трудно се приемат чуждите успехи... Нешка , с цялото си уважение към нея , трябва да разбере , че нейното време отдавна е отминало,,,,така както ще отмине след време и на Илиана.Идват нови хора с нови идеи. Смятам , че всички те трябва само да се радват , че техния спорт има успехи,,,,но завистта човешка.....

2018.01.27 | 21:30

10
глупости ..на нешка постановките ..нямат равни ..защо се пречи ..когато някой е талантлив ..ами просто е ..да не изпъкне колко е назад ..другия..

2018.01.27 | 21:30

9
Партийка прави.Ще лапа пара.Буца
Долна седесарка

2018.01.27 | 21:29

8
Капка мозък няма.

2017.05.08 | 12:18

7
Илиана, нещо си в грешка-комунист и морал! Социалист-капиталист...

2017.05.08 | 12:18

6
Морал? Нещо си в грешка с Нешка!

2016.12.22 | 10:20

4
тука само ..педали ..се допускат ..а модератора е от същото котило..

2016.12.22 | 10:19

3
значи ..глупостите ми допускаш ..педал ..а другото не минава щото ти противореча ..

2016.12.17 | 18:10

2
педал..

2016.12.17 | 18:10

1
педал..

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини