"Союз МС-03" се скачи с Международната космическа станция

  • 20 ноември 2016 16:47

  • 1903
  • 2
"Союз МС-03" се скачи с Международната космическа станция
© Getty Images

Руският космически кораб "Союз МС-03" с екипажа на новата експедиция на Международната космическа станция (МКС) се скачи със станцията, предаде ТАСС, като се позова на Центъра за управление на полетите.

С кораба на станцията пристигнаха руският космонавт Олег Новицки, американката Пеги Уитсън и астронавтът от Европейската космическа агенция, французинът Тома Песке. На борда на МКС ги очакваха руските космонавти Андрей Борисенко и Сергей Рижиков, както и американският астронавт Робърт Шейн Кимброу.

Новицки, Уитсън и Песке ще останат на станцията шест месеца. Уитсън, която е прекарала в космоса повече време от всяка друга жена астронавт от НАСА, ще бъде командир на МКС, какъвто беше и през 2007 г., отбелязва ДПА.

Астронавтите ще извършат няколкостотин научни експеримента, които ще обогатят човешките познания от областта на биологията и физиката в условия на микрогравитация.

Последвайте канала на

БТА
1903 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.24 | 16:10

2
леле ..тия от прашката ..стигнали и се скачили ..крава ,педал френч и руснак ...ползвали високо технологична прашка ...същата ..като оная от ..курник ..нали бе ..рогач...

2016.11.24 | 16:10

1
Рогачо си е заврел рогите у гЗ! Нема ни очи, ни сурат да ти отговори! НА КОЛЕНЕ ПРЕД РУСКИТЕ ВЕЛИКИ ТЕХНОЛОГИИ! УСРАЙНСКИ, КЪДЕ СИ МЪРШО НЕДОКЛЕЦАНА! ЗАВИРАЙ СИ ГЛАВАТА У ГЗ ОТ СРАМ НЕЩАСТНИЦООО!

Добави коментар

Водещи новини