6 йога упражнения, които премахват болките във врата

  • 07 ноември 2016 10:08

  • 3574
  • 0
6 йога упражнения, които премахват болките във врата
© Getty Images (Архив)

В днешно време хроничните болки във врата са нещо съвсем обичайно за работещия човек, който цял ден прекарва в седнало положение пред компютъра. Затова е желателно след работа и през уикенда да практикуваме спорт, който да ни раздвижи и загрее, така че да не се получават схващания.

В никакъв случай не бива да пренебрегваме тялото и индикациите, които ни дава то, макар и болките във врата и гръбнака да ни се струват нещо толкова обичайно и едва ли не безобидно, защото физическото и душевното ви здраве са едно цяло. Тялото е огледало на душата и обратното. Днес ще ви представим 6 йога упражнения, които ще ви помогнат да премахнете мъчителните болки във врата.

1.Сложете ръце зад главата си Тази разгрявка отваря раменете ви и това автоматично облекчава болката във врата. По този начин, според йогите, отваряме и сърцето си. Просто сложете ръцете зад главата си и преплетете пръсти. Отпуснете се и изпъвайте лактите назад, колкото можете.

2.Допрете брадичка до гръдния кош Седнете и изправете гърба. Бавно и внимателно отпуснете главата надолу, докато брадичката не допре гръдния кош. По този начин ще разтегнете врата си и ще облекчите болката.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

woman.bg
3574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини