Стрелбата по Весо Дебелия по поръчка на длъжник (обновена)

  • 04 ноември 2016 18:39

  • 53951
  • 5
Стрелбата по Весо Дебелия по поръчка на длъжник (обновена)
© Булфото (aрхив)

39-годишният Веселин Василев с прякор Весо Дебелия, който беше прострелян тази нощ в Благоевград, се занимавал с лихварство, пише "Монитор".

Според хора от града обаче той раздавал големи суми пари на комарджии, които после искал обратно с огромна лихва. „Заплатата му като охранител е не повече от 600 лева, а караше последен модел джип Ауди Q7, целият беше в златни ланци, а родата му живееше повече от добре“, коментират хора от Ботевград.

Именно след като си тръгвал от официалната си работа Дебелия бил причакан на паркинга. Там килърът започнал да стреля по него, като го нацелил шест пъти. Единият куршум, който попаднал близо до сърцето, като засегнал и белия дроб. Другият бил във врата, а останалите в ръцете и бедрата, разкриват от болница „Св. Анна“. Там бил откаран и Веселин като лекарите цяла нощ се борели за живота му. Според тях обаче раните са много тежки и Дебелия едва ли ще оцелее. Към този момент той все още е на командно дишане с опасност за живота.

39-годишният мъж е популярен в Ботевград именно със стандарта си на живот, който демонстирал. Дебелия живеел в ромската махала в града и се твърди, че много хора били взимали пари от него на лихва.

Основната версия на разследващите е, че именно някой „клиент“ на Дебелия го е поръчал или дори сам е решил да го убие. Извършват се претърсвания и разпити. Предполага се, че името на килъра ще изплува от някой тефтер на Весо, в който той е записвал длъжниците си.

Аматьор е стрелял по охранителя Веселин Василев - Весо Дебелия, твърдят полицаи. Заради разнообразните места на нараняванията криминалистите предполагат, че стрелецът е неопитен. Според тях той не е могъл да овладее отката на оръжието и затова имало голяма разлика в най-ниската и най-високата точка на нараняване - в рамото и крака.

На местопрестъплението са открити общо 8 гилзи, 2 от куршумите обаче не са улучили Дебелия.

Василев е криминално проявен, регистриран е за наркотици, осъждан е за кражби и грабежи. Казиното, пред което той е прострелян, е известно като свърталище на дилъри. Там през март бяха убити братята Цветан и Марко Петрови. За смъртта им бе задържан Владимир Пелов, който междувременно бе осъден на 25 г. затвор за въоръжен грабеж на златарско ателие.

Нападателят на Василев се издирва. Преглеждат се записи от камерите, за да се види дали са заснели лицето му. Весо Дебелия ще бъде разпитан, ако здравословното му състояние се подобри. Работи се и по версията, че той и стрелецът се познават и са се скарали вечерта на стрелбата, което разгневило нападателя.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
53951 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БОКО ТИКВАТА

2016.11.08 | 06:36

5
В БЛАГОЕВГРАД ИЛИ БОТЕВГРАД ПОСЛЕДНО.....ЧЕ НЕ РАЗБРАХ....ИЛИ НЕМА ЗНАЧЕНИЕ
Килър

2016.11.08 | 06:36

4
Да го беше свитнал по бързо така и така циганите пари не връшат!
100

2016.11.08 | 06:36

3
Мангала се е наиграл
байо

2016.11.08 | 06:36

2
600 лева и Кю7 ясна работа. защо не стрелят по мен.

2016.11.06 | 19:05

1
S Pistolet e po xymanno za razlika ot Ziganskite varvarski ,srednovekovni ybiistva ..s minyti ili chasove da viish ot bolka ..zaklan ili razcheknat..,naprovo vse edno sa poshtadili tozi s pistolet..

Добави коментар

Водещи новини