Нов круизен маршрут ще свързва Бургас с Одеса

  • 01 ноември 2016 14:04

  • 9116
  • 0
Нов круизен маршрут ще свързва Бургас с Одеса
© Булфото

Нов круизен маршрут ще свързва Бургас с Одеса. Това съобщи в Бургас при посещението си в крайморския град посланикът на Украйна в България Микола Балтажи. Вече има превозвач, който ще обслужва маршрута. В него вероятно ще бъде включен и Истанбул.

В изказването си посланикът наблегна на евроориентацията на Украйна и че се разчита на България като партньор. За това говорят и бизнес отношенията между двете страни. От страна на Украйна инвестиции тук има най-вече в областта на енергетиката и селското стопанство. Водят се преговори и за създаване на малки смесени предприятия, които да използват безмитната зона в Бургас.

Със строителната камара у нас са обсъдени варианти за участие на български фирми в инфраструктурни проекти в Украйна. Там предстои изграждането на нови магистрали. За отсечката Одеса-Рени /дължината й е 220 километра/ вече е договорено участието на български, румънски и украински фирми. Конкретни параметри на бъдещото сътрудничество ще бъдат набелязани на предстоящия българско-украински бизнес форум, който ще е в Бургас в началото на следващата година.

Посланик Балтажи отбеляза и ръста на украински летовници у нас през последната година. Обратното обаче - посещението на българи в Украйна - е в застой. През последните години дестинацията се избягвала заради военните действия в Крим и Донбас. От това страдали и мирните райони на Украйна, които имат какво да покажат на туристите, смята посланикът. Затова на българския пазар ще бъдат предложени специални туристически маршрути, сред които и населяваната от сънародниците ни "Украинска България".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини