4 години затвор за бившия шеф на дирекция "Земеделие" във Видин

  • 26 октомври 2016 16:20

  • 1840
  • 0
4 години затвор за бившия шеф на дирекция "Земеделие" във Видин
©

Окръжният съд в Монтана е постановил осъдителна присъда срещу бившия директор на Областна дирекция „Земеделие“ във Видин Николай Тодоров.

Наказанието е наложено за престъпление по служба при продажбата на държавна и общинска земя. Според обвинителния акт в първата половина на 2009 година Тодоров се е разпоредил със земи от държавния поземлен фонд, изземвайки по този начин правомощията на министъра на земеделието. В нарушение на закона, с подставено лице, са сключени четири договора за покупко-продажба на земи, представляващи частна държавна собственост. Без решение на общински съвет и без провеждане на търг или конкурс са продадени общински земи и полски път.

По време на разследването е установена липса на актове за държавна и общинска собственост. Държавата е ощетена с близо 104 хиляди лева, а общините Димово, Ружинци, Бойница и Брегово - с около 2 милиона и 92 хиляди лева. Наложената присъда е четири години лишаване от свобода, 5 хиляди лева глоба и лишаване от правото за заемане на държавна длъжност за срок от 4 години, съобщи БНР. Тя не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1840 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини