Александър Ненков: Още в зародиша си проектът "Белене" е корупционна схема

  • 25 октомври 2016 08:24

  • 5064
  • 3
Александър Ненков: Още в зародиша си проектът "Белене" е корупционна схема
©

Като техническа обосновка проектът "Белене" сигурно е много добър, но още в зародиша си е бил еманация на корупционна схема. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

През всичките тези години е трябвало да бъде завършен, но вместо това много хора са го източвали и над 3 млрд. лв. потънаха в проекта. Всеки, който е виновен, трябва да си понесе последствията, но смятам, че точно г-н Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: е най-малко виновен, каза Ненков по повод искането на главния прокурор за снемането на имунитета на депутата от ГЕРБ заради обвинение в умишлена безстопанственост.

По думите на депутата от БСП Румен Гечев с прекратяването на проекта "Белене" управляващите изпълняват поръчка на чужди сили. САЩ не искат Русия да има присъствие в България, не искат да има самостоятелна и силна българска икономика, за да бъдем зависими. Но не успяха да спрат същата тази Русия да построи ядрена централа в Турция, подчерта той.

У мен остава някакъв неприятен привкус от активността на прокуратурата преди изборите. Ако е намерила някакви доказателства за нарушения, нека да стигне до края, но досега тя не е довела докрай нито едно голямо дело, посочи още Гечев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5064 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българите работят на запад а не във пияна русия !

2016.11.18 | 14:32

3
Крадливите комунисти продадоха България за рубли на руските пияници това е истината господа
:)

2016.11.18 | 14:32

2
Много Ви е къса паметта, Гробари мили, сладки! Не помните ли , че Б.о.й.ко спря строежа, не помните ли, че го нарече едно блато? Не помните ли, че след това бяхме осъдени да плащаме неустойки? А сега Б.о.й.ко е решил да започне проекта отново?! Голямо лапане ще падне! (Тоа не се отнася за бедния данъкоплатец!)

2016.10.28 | 23:07

1
Това момче като го гледам когато се е зародил проекта 1982 той е бил още на баща си в гащите, ама и той капацитет.Да пита баща си ония години в лошия социализъм как се наказваше корупцията.

Добави коментар

Водещи новини