Теменужка Петкова: Сигурна съм, че ще се стигне до истинските виновници за далаверата "Белене&q

  • 25 октомври 2016 08:19

  • 4186
  • 1
Теменужка Петкова: Сигурна съм, че ще се стигне до истинските виновници за далаверата "Белене&q
©

Става дума за подписване на договор от 2005 г., който не може да бъде преустановен едностранно. Издадени са фактури по него, но през този период от страна на НЕК няма извършени плащания. Те са подновени по времето на правителството на Орешарски. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в ефира на БТВ по повод разследването на прокуратурата по злоупотребите по проекта „Белене“ и поискания имунитет на бившия министър на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

По думите й БЕХ е трябвало да спре тези договори, за да не се ощетява повече държавата. „Документите показват, че Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: е действал коректно в качеството си на министър и е спрял проекта "Белене" и плащанията по договорите“.

„Аз приветствам работата на прокуратурата и се надявам, че ще се стигне до виновните хора, които са довели до тежкото състояние на енергетиката“, убедена е Петкова.

Тя напомни, че НЕК е бил ощетена с 4 млн. лева. „Обвинението на прокуратурата е свързано с бездействие на Министерството на икономиката и енергетиката. Действията на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: са насочени към БЕХ, а оттам към останалите дружества по веригата. Нали не мислите, че всеки министър е наясно какви фактури се издават всеки ден в едно дружество“, отбеляза Петков.

„Сега търпим санкция за действията си в миналото“, призна Петкова, но добави, че са били предприети действия от министър Добрев, при които да се предоговорят условията по договорите, а сумата на неустойката е стопена. Това става през 2013 г.“

„Още старта на Белене е белязан с неверни данни, която ни струва много скъпо. Адмирирам действията на прокуратурата. Сигурна съм, че в резултат на тези усилия ще се стигне до истинските виновници за това днес да плащаме по далаверата "Белене“, каза още Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Утрепи седесаря

2016.11.18 | 14:35

1
Виновен е, седесарят той е вреден за обществото. 25 години "само СДС" и сега сме в пълна разруха.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини