Евстатиев съжалявал и бил готов да се извини на родителите на момичето

  • 12 октомври 2016 08:28

  • 23400
  • 3
Евстатиев съжалявал и бил готов да се извини на родителите на момичето
©

Няма насилие и не вярвам брат ми да е допуснал изнасилване. Като мъж с достойнство той съжалява за случилото се. Поддаването му е довело до случая. Това каза адвокат Димчо Евстатиев, който е брат на обвиненият в изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев в ефира на БТВ.

„Да, това деяние е морално укоримо, но брат ми не е насилник. Брат ми ми разказа, че тя си е поискала водка, след това е поискала още. Не мога да кажа подробности, защото са били само двамата. Освен това момичето три пъти дава противоречиви показания. В първите си показания тя казва, че дори и да не е пила, пак е щяла да спи с него - това го видях написано“, разкри Евстатиев.

Той изрази разочарованието си от представянето на целия случай в медиите и публичното недоволство. „Брат ми е с много здравословни проблеми. Нормално ли е докато той бере душа в болницата, отвън да му крещят: "Смърт". Това не е човешко“.

Евстатиев отбеляза, че след като хората са разбрали фактите са спрели да протестират.

„Разчитаме на съда за обективност и справедливост. Всички знаем какви момичета има сега. Съжалявам за момичето, но това не беше начинът“, каза братът на Евстатиев. „Той направи много неща за града, докато беше кмет“.

Бащата на насиленото момиче Георги Белухов каза, че дъщеря му постепенно започва да се връща към нормалния си ритъм на живот. „С майка й посещават психолог. Надявам се, че с времето ще преодолее травмата. Добре се държат съучениците й с нея“.

„Не ми е приятно да заставам до Евстатиев в съдебната зала“, призна той. И добави, че напълно вярва на дъщеря си и обвинението. „Убеден съм, че това което казва тя е така. Очаквам осъдителна присъда“.

По повод твърденията на Евстатиев, бащата каза: „Не му чета твърденията, не се интересувам от тях. Това, че сме използвани политически са клевети. Имам сили да го погледна в очите и то много време. Но не знам той дали ще има сили. Не вярвам, че ще ни се извини. Никога няма да му простим, нито аз и жена ми, нито дъщеря ми“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
23400 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ааа

2016.10.13 | 10:10

3
Как пък така, веднага щом ги арестуват се разболяват?!!!

2016.10.13 | 10:09

2
Интересно, докато е правил секс с момичето, как не му се е пръснало сърцето, щом е толкова болен.
Гог

2016.10.12 | 19:11

1
Ами така е , дъртият коцкар да е внимавал!

Добави коментар

Водещи новини