Цветанов: Антитерористичните мерки в ЕС ще гарантират сигурността в демократичния свят

  • 29 септември 2016 09:48

  • 1130
  • 1
Цветанов: Антитерористичните мерки в ЕС ще гарантират сигурността в демократичния свят
© Булфото

Тази кръгла маса е изключително важна заради това, което се случва в света. Законодателните промени, които всяка държава в ЕС трябва да направи, целят да може да се отговори адекватно на потенциалните заплахи и рисковете от терористични актове. Въпреки това аз не съм убеден, че всички държави от ЕС са изпълнили този ангажимент. България и Австрия бяха първите държави, които предприеха такива мерки. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в рамките на кръгла маса: "Заплахите от тероризъм. Предизвикателства и законодателни промени в държавите-членки на ЕС и техните партньори", предаде репортер на Новини.бг.

За мен е изключително удоволствие, че на срещата присъстват народните представители, които представляват всички парламентарни групи в българския парламент. Убеден съм, че въпреки критиките, които получаваме от време на време от опозицията, самият факт, че на днешния форум сме заедно, означава много“, отбеляза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По думите на Цветанов Великобритания е най-добре подготвена в борбата с тероризма.

„В усилията срещу организираната престъпност и тероризма няма как една държава да реши всички проблеми сама. Точно за това правим този международен форум, в който опитът и законодателните промени са изключително важни и трябва да бъдат взети предвид“, подчерта Цветанов. Той изрази надежда, че държавите от ЕС ще загърбят егото си и ще започнали да споделят информация, която може да противодейства на терористични атаки.

"Поводът на тази конференция е да разсеем съмненията, че с приемането на антитерористичните мерки, ще бъдат ограничени свободите на хората". Цветанов подчерта, че е важно подаването на информация преди да е извършена атаката. "Освен това е важно да се види какъв е профилът на извършителите на подобни атаки. Днес повече от всякога се нуждаем от този диалог. Важно е и приетите решения в ЕС да бъдат изпълнени от всички държави в съюза", категоричен беше Цветанов.

На срещата днес присъстват представители от ЕК, Европейския парламент и от всички български институции, народни представители, посланиците на държавите от ЕС и тези на всички държави, които имат съществено отношение към борбата с тероризма, като Израел и САЩ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1130 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
шкумвата

2016.10.01 | 21:02

1
СОЦИОЛОГИЧЕСКО ПРОУЧВАНЕ СРЕД СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ -Още не е известен КОЙ е кандидатът за президент на ГЕРБ, а твърдите, че ще спечели най-много проценти ?Как познавате? - Много просто! Пазарна икономика-щом на нас най-много плащат, значи най-много пари са откраднали и най-много гласове ще купят…

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини