Държавата засилва контрола на европарите, които отиват в помощ за малките стопанства

  • 17 септември 2016 15:58

  • 3218
  • 1
Държавата засилва контрола на европарите, които отиват в помощ за малките стопанства
© Булфото

Държавата ще засили контрола на европейските пари, които отиват за подпомагане на малките земеделски стопанства. Това съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в в ефира на Дарик.

При мярката за подпомагане на малки земеделски стопанства по линия на "Програмата за развитие на селските райони" се забелязват много проекти за развиване на бизнес с пчелни семейства. „Сега очакваме разнасяне на кошери. Затова в един ден ще се правят проверки на цели региони, за да се избегнат злоупотреби с европейски средства“, каза Порожанов.

"Да направим един чек с общинските служби за земеделие и да видим от тези 4000 или 5000 млади фермери колко от тях продължиха да се занимават със земеделие и наистина да се прецени доколко не се спекулира с мерките, защото имаше много спекулативни проекти. В момента обработваме мярка стартова помощ за развитие на малките стопанства, където са 15 000 евро. Всеки може да се регистрира, има изисквания, които трябва да бъдат изпълнени. По този нов прием имаме 3800 заявления, но има бюджет за около 2000 заявления“.

Анализът трябва да покаже наистина трябва ли да вървим в максималното подпомагане по тези мерки, защото това създава интерес за спекулативно желание за усвояване на парите, допълни изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие".


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.20 | 10:34

1
Всяка пчела с марка, като кравите!

Добави коментар

Водещи новини