Христо Бисеров загуби дело за клевета

  • 15 септември 2016 06:43

  • 3810
  • 3
Христо Бисеров загуби дело за клевета
© Булфото

Бившият зам.-председател на парламента и на ДПС Христо БисеровХристо Бисеров Христо Дамянов Бисеров е роден в Хасково. Завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент е загубил дело за клевета срещу шефа на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев, съобщи "Правен свят". Софийският градски съд (СГС) окончателно е потвърдил разпореждане на районния съд, с което делото срещу Георгиев е прекратено, а и двете инстанции са категорични, че шефът на КОНПИ не е наклеветил Бисеров с изказване пред медиите.

Миналата година комисията за конфискация заведе иск срещу бившата дясна ръка на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от за отнемане на имущество за 2 млн. лв. Тогава Пламен Георгиев каза, че случаят много прилича на пране на пари, а Бисеров се засегна. Проверката на КОНПИ започна, след като през ноември 2013 г. срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков бе образувано разследване за данъчни престъпления и пране на пари. В хода му бе поискана информация от 7 европейски държави.

Съставът на СГС с председател Иван Коев е категоричен, че първоинстанционният съд правилно е постановил липсата на клевета. Той обяснява, че клеветнически са само конкретни твърдения за точно определено обстоятелство, време, място, лице. Съдията уточнява, че Бисеров често е критикуван в публичното пространство и в конкретния случай е направил "субективен прочит на оценъчните съждения на шефа на КОНПИ".

Делото за отнемането на имущество от семейство Бисерови е далеч от финал. То започна в СГС през есента на м.г., но на няколко пъти бе отлагано. До това производство се стигна след обвинението срещу Бисеров за пране на пари, от което по-късно прокуратурата се отказа и то не стигна до съд. Ексдепутатът бе изправен пред съда само за данъчни престъпления и бе оправдан на две инстанции.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3810 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БУЛГАРИСТАН

2016.09.16 | 13:38

3
СВИНСКА ДЪРЖАВА СЪС СВИНСКО ПРАВОСЪДИЕ !

2016.09.16 | 13:38

2
даже зад граница го знаят, че е престъпник - народният / червен / съд го оправдава
Гост

2016.09.16 | 13:38

1
За това сме на това дередже защото сме пълнли с алчни предатели, които за пари биха дали и най святото.

Добави коментар

Водещи новини