Превръщат затворени училища и казарми в бежански центрове

  • 09 септември 2016 14:47

  • 3675
  • 2
Превръщат затворени училища и казарми в бежански центрове
© Булфото

Държавата оглежда терени за нови центрове за бежанци на територията на цялата страна, съобщи главният секретар на МВР Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в по време на посещение в Харманли заедно с председателя на Държавната агенция за бежанците Петя ПървановаПетя Първанова Петя Първанова министър на вътрешните работи в служебното правителство на Марин Райков от 12, съобщава бТВ.

Наличните центрове вече са пълни, затова и се нуждаем от нови места за настаняване.

Костов не уточни какви са терените и къде се намират. От думите му стана ясно, че основно се оглеждат сгради с отпаднало предназначение – сгради на военните, както и бивши училища.

Костов посочи и че МВР ще поеме охраната на бежанските центрове, но едва след като законът бъде променен и бъде узаконена длъжността помощник по охраната.

Държавната агенция за бежанците вече има право да обособява т. нар. затворени помещения на територията на всички центрове в страната. Това става с обнародването на промените в устройствения правилник на агенцията.

Първанова съобщи, че още утре ще издаде първата заповед за създаването на такива помещения в центъра в Бусманци.

В тях ще бъдат настанявани бежанци, които имат провинения, но не е ясно за колко време. Според Първанова молбите им за пренасочване в друг статут ще бъдат преразглеждани ежемесечно.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3675 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.10.17 | 14:35

2
Хората по другите страни превантивно ги палеха тези центрове., така че........

2016.09.10 | 00:15

1
Явно баба Изперкал е наредила на боко да отваря нови центрове и резултата ден по-късно е налице. Ще ни затрият тези управляващи подлоги. Явно това е целта. А тиквата ще ми пуска патриотични речи за малоумници като пръдня в кратуна.

Добави коментар

Водещи новини