Украински моряци прехвърлят с луксозни яхти в Европа състоятелни мигранти

  • 08 септември 2016 08:44

  • 2550
  • 1
Украински моряци прехвърлят с луксозни яхти в Европа състоятелни мигранти
© Getty Images

Криминални групировки все по-често наемат професионални моряци от Украйна за изпращане в Европа на състоятелни нелегални мигранти на борда на луксозни яхти, съобщи вчера Ройтерс, цитирайки източници от италианската полиция. Някои от тях плащат по 8000 евро за безопасно прехвърляне в Европа.

Двама такива трафиканти украинци вече са арестувани при опит да вкарат с луксозна 12-метрова яхта 50 пакистанци.

"През последните години престъпни групи започнаха да предлагат "разкошни пътешествия" на надеждни плавателни съдове, управлявани от високо квалифицирани моряци, на цена между 6 и 8 хиляди долара, което е около четири пъти по-скъпо от средната цена за обикновено прехвърляне на мигранти", каза сътрудник на италианските правоохранителни органи.

От началото на 2015 г. италианските власти са задържали 65 украинци, заподозрени в организиране на нелегална миграция. Това е засилващ се феномен, каза италиански полицейски служител. Според него украински моряци се заемат да изпълняват поръчки на престъпните групировки заради сложната социално-икономическа ситуация в родината си, желаейки да спечелят пари и да се установят в чужбина.

Последвайте канала на

БТА
2550 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.10 | 15:23

1
Браво ,бе ,тия кога станаха калайджии ,кога им почерня дупето !С това темпо , ........пак ще останем на последно място !

Добави коментар

Водещи новини