Продават земя на разсрочено плащане и на цени от 400 лв/дка

  • 07 септември 2016 17:27

  • 3488
  • 1
Продават земя на разсрочено плащане и на цени от 400 лв/дка
©

Българската компания за управление на земя „Агрион” организира продажбата на близо 6000 имота, съобщиха от дружеството.

Дружеството предлага безлихвено разсрочено плащане, а офертите започват от 400 лв/дка. Пакетите имоти са подходящи, както за фермери, които искат да окрупнят и разширят обработваемата си земя, за животновъди, които имат нужда от пасища, така и за хора, които търсят начини да инвестират, потвърдиха експертите. На сайта на компанията е открита специална секция, в която могат да се разгледат. С продажбата на управляваната земя дружеството иска да съсредоточи дейността си към концентриране и окрупняване на собственото производство. Компанията ще инвестира привлечения ресурс в развитието на нови услуги, в стопанството си и в купуването на земя на база възможна комасация.

"За две години успяхме да изградим мрежа от офиси с национално покритие и станахме предпочитан партньор на земеделците. От тази година вече им предлагаме да закупят от нас земя при преференциални условия: разсрочено плащане до 3 години и атрактивни цени от 400 лв/дка", заяви търговският директор на компанията Ивайло Иванов. „Забелязваме интерес към развитието на трайни насаждения, за които се предвиждат допълнителни субсидии, но изискват собственост върху земята и гаранции, че ще може да се ползва в по-дълъг период. Затова решихме да предложим продажби на подходящи за това парцели”, казват от „Агрион”.

В последните две години към пазара на земеделска земя има интерес от страна на хора, която я приемат като инвестиционен актив без сериозни намерения да се занимават активно със земеделие. Според експерти в бранша 30% от сделките със земеделска земя са осъществени именно от физически лица, което ги поставя като третата най-голяма група играчи в сектора след фондовете и арендаторите. Купува се земя като дългосрочна инвестиция.

„Агрион” е едно от най-големите за инвестиции в земеделски земи в България като освен съдействие при изваждане на всички необходими документи, предлага на клиентите и безплатни консултации за управлението на земеделските активи.

Последвайте канала на

Novini.bg
3488 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.22 | 09:48

1
в центъра на софия -90 лв ,а на гъза на географията -400 лева ,защото е по надалече

Добави коментар

Водещи новини