400 лева данък върху такситата, предлага община Шумен

  • 07 септември 2016 10:50

  • 1184
  • 0
400 лева данък върху такситата, предлага община Шумен
©

400 лева да бъде данъкът, който трябва да плащат собствениците на таксиметрови коли предлага Община Шумен. Цифрата е определена в проекта за изменение и допълнение на Наредбата за определянето размера на местните данъци на територията на Община Шумен, публикуван на интернет страницата на кметството.

Според промени в Закона за местните данъци и такси, приети тази година, Общинските съвети определят размера на данъка върху таксиметровите превози в срок до 30 септември.

В Закона е регламентирано, че местният парламент определя годишния размер на данъка за съответната година в граници от 300 лв. до 1000 лв.

Предлаганият размер на данъка в община Шумен е той да бъде определен в размер на 400 лева.

Към края на миналия месец броят на издадените разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници в общината е 510. За 2017 г. очакваният приход от този вид нов местен данък - „Данък върху таксиметров превоз на пътници” е в размер на 200 000 лева.

Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се дължи от данъчно задължените лица за всеки отделен автомобил, за който е издадено разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници, се посочва в проектонаредбата.

Предстои предложението да бъде гласувано на заседание на Общинския съвет.

Последвайте канала на

Калина Христова
1184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини