Миньори от фалирал рудник искат помощ от Бойко Борисов

  • 01 септември 2016 20:08

  • 2556
  • 2
Миньори от фалирал рудник искат помощ от Бойко Борисов
©

Отворено писмо със зов за помощ до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, омбудсмана Мая Манолова и областния управител на Бургас Вълчо Чолаков изпратиха миньорите от фалиралия рудник „Черно море" край Бургас.

Те настояват министър-председателят да се намеси, за да се прекрати процедурата за продажба на ведомствените жилища, които обитават.

„Очаквахме, че държавата в лицето на НАП-Бургас, ще прояви загриженост и разбиране за ситуацията, в която попаднахме не по наша вина. Многократно сме настоявали пред бившите ръководства на мината да ни продадат обитаваните и поддържани от нас ведомствени жилища. С публичната продажба на тези построени в средата на миналия век жилища, държавата в лицето на НАП няма да покрие многомилионните задължения, натрупани от бившите собственици на мината", пишат служителите от рудника.

В сградите има детска градина, а в домовете живеят хора с 90% и 100% процента инвалидност. „Предлагаме тези сгради да се предоставят на държавата и общината, вместо да се продават, защото изпълняват социални функции", пишат още миньорите и настояват за справедливост.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2556 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Врачката

2016.09.02 | 10:17

2
Бойко ще има същата съдба като Дилма Русев ......
мич

2016.09.02 | 09:00

1
От змия п...а и от Борисов помощ.

Добави коментар

Водещи новини