Част от жителите на село Кладница искат смяна на игумена на манастира (видео)

  • 01 септември 2016 07:54

  • 5138
  • 2
Част от жителите на село Кладница искат смяна на игумена на манастира (видео)
©

Част от жителите на пернишкото село Кладница искат смяна на игумена на манастира отец Рафаил. По думите им храмът е превърнат в склад за отпадъци и бунище.

Те твърдят, че свещеникът не поддържа манастира, занемарил го е и е мръсен. Освен това касата стои отворена. Имало липсващи икони, обвиняват го и в нарушаване на традициите.

Други негодуват от това, че отецът е доста активен в различни обществени прояви, като протести и демонстрации, както и във Фейсбук. „Видях го по телевизията начело на гей парада в София“, споделя жената пред БТВ.

Други казват, че не спазва традициите в селото. „Не бил важен курбанът, а духовната храна“, казал отецът.

Вече е организирана подписка, за смяната му, в нея са се подписват над 200 души.

Защитниците на отеца виждат политически натиск в искането за смяната на отец Рафаил. В онлайн петицията в негова защита са се обявили повече от 600 души. Той е активен във Фейсбук и има позиция по важни теми. Последната му проява е протест пред Министерство на здравеопазването.

По думите на свещеника срещу него има целенасочена акция, организирана от ПП ГЕРБ, заради критиките му към тях. „Те желаят да се върне едно старо статукво, когато манастирът не беше действащ. Получавам заплахи непрестанно“, оплака се Рафаил.

Сега предстои да се вземе решение от ръководството на църквата дали отецът да бъде сменен.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5138 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.02 | 21:47

2
Не знам съгрешенията на игумена но той показа истинско християнско смирение а другите са обладани от сатаната и не са никакви християни за каквито се считат

2016.09.02 | 00:11

1
ДС-Синода-Сатаната в расо!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини