Касапинът от Шумен ударил жена си по главата с точилка, после я заклал (обновена)

  • 24 август 2016 17:30

  • 9425
  • 2
Касапинът от Шумен ударил жена си по главата с точилка, после я заклал (обновена)
©

Искането на Окръжната прокуратура в Шумен за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 45-годишният Стефан Стефанов, бе уважено от състав на Шуменския окръжен съд днес.

В съда стана ясно, че за да прикрие следите си той търсил Галя по скайпа. Преди да бъде разфасована жената е била заклана и е починала от загуба на кръв. Фатална се е оказало прободната рана в шията, която е прекъснала яремната вена и Галя е починала от кръвозагуба. Стана ясно, че от трупните останки липсва само лявата ръка. Има подозрения, че на тази ръка се е опитал да пререже вените, за да изтече по-бързо кръвта.

Защо Стефан е убил жена си, продължава да е мистерия. Давал противоречиви показания за мотива. Пред съдия обяснил, че първо я ударил с дървена точилка по главата и когато тя паднала на пода и била в безпомощно състояние, той забил ножа в шията й в дясно.

Стефанов уби и наряза с моторна резачка жената, с която живеел. 45-годишният Стефанов е обвинен в убийството по член 115 от Наказателния кодекс. Убийството на 49-годишната Г.Д. е извършено в периода от 12 до 21 август 2016 г.

Сигнал за изчезналата жена е подаден от нейните близки на 19 август. На 21 август 2016 г. при проверка в дома на работещия като майстор-железар мъж в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на разложение. Стефан обяснил, че той е убил съжителката си и това са нейните останки.

Извършителят е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и домашно насилие. На 16 август 2016 г. с решение на Варненския апелативен съд наложените му пробационни мерки след споразумение, одобрено от съда, които той не изпълнявал, са заменени с 9 месеца и три дни лишаване от свобода.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9425 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дуци

2016.08.26 | 09:13

2
тоя няма нужда от съд а от дръвник и брадва !
ПАТРИОТ

2016.08.26 | 09:13

1
момчетата от затвора вече го чакат със нетарпение!!!!

Добави коментар

Водещи новини