Комшии натровиха 23 кошера пчели на 70-годишен дядо

  • 22 август 2016 12:49

  • 2797
  • 0
Комшии натровиха 23 кошера пчели на 70-годишен дядо
© Булфото

Пробите на умъртвените 23 кошера пчели в с. Микрево, община Струмяни, собственост на 70-годишния  Кирил Илиев, показват,  че са отровени с пестициди, и по-точно „с инсектициди /препарат против пчели, оси, стършели и др. насекоми, съобщи „Струма”.

В края на юли семейство Миропа Гълъбова и Ангел Иванов от Микрево се оплакаха, че  пчелите на К. Илиев им упражнявали системен тормоз и дори не можели да излязат на двора, тъй като Миропа е алергична и вече се е налагало да търси спешна помощ, след  като била ухапана от пчела, докато шетала из двора. Тя бе депозирала през февруари и жалба в община Струмяни да бъдат отстранени пчелните кошери на съседите й на друго място.

Дни след като Миропа и Ангел се оплакаха, 23-те кошера на К. Илиев само за седмица измряха, той подаде жалба в полицията и започна разследване на мистериозната смърт на пчелите. В имота на ул. "Малешово" в Микрево пристигнаха и служители от община Струмяни, за да направят констативен протокол.

"По закон пчелините на Кирил Илиев са на 3 м от имота на Миропа Гълъбова. Законът не забранява да ги отглеждаш, когато си спазваш метрите, няма и ограничения в бройката на кошерите", каза тогава служителката Рени Серезлиева, която беше на оглед с колежки от Техническия отдел на общината.

Синът на пчеларя, учител по физика и математика Лъчезар Илиев коментира: "Боли ме, защото се пусна слух от страна на другите пчелари Тодорка Стоилова и  Й. Димитров, които са собственици на съседните кошери, до нашите, че пчелите на баща ми били умъртвени вследствие на нападение на други пчели, което сега се вижда, че е пълна пародия като твърдение”.

В момента тече следствие за установяване виновника за смъртта на 23-те кошера с пчели.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини