Лекар едва не умря от грешка на колега

  • 19 август 2016 07:30

  • 29458
  • 2
Лекар едва не умря от грешка на колега
©

Благоевградският гастроентеролог д-р Петър Чаракчиев едва оцеля след безобидна, безкръвна операция за отстраняване на възпаление на апендикс.

Интервенцията е извършена преди около 25 дни от негови колеги в столична клиника. След връщането си от отпуск в края на юли докторът се почувствал зле. Оказало се, че има възпален апендикс. Избрал безкръвния метод, за да се възстанови по-бързо.

Няколко дни след интервенцията обаче д-р Чаракчиев изпаднал в тежко състояние, имал остри коремни болки и се наложило да го вкарат отново в болница, за да го оперират. Имал застрашаващ живота му перитонит. Възпалението било сериозно. Коремът му се пълнел с гной след лапароскопската операция. Две седмици докторът се възстановява у дома си след повторната тежка операция. Негови колеги от Благоевград твърдят, че той е в болничен.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
29458 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Потърпевшия

2019.10.28 | 20:58

2

Въпросният лекар е д-р Такоров от ВМА, който междувременно е станал доцент и участвал в чернодробни трансплантации. За съжаление не можа да се справи с един апендикс. Здравеопазването умира. Започна да действа закона на джунглата - Кой оцелее...

фантом

2017.03.26 | 15:53

1
ТОВА ДОКАЗВА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ,ЧЕ БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА Е В КОЛАПС. НИЕ НЯМАМЕ ДОКТОРИ,ЗАЩОТО ПОКОЛЕННИЕТО КОЕТО СЕГА РАБОТИ СИ Е КУПИЛО ЗАВЕТНАТА ПРЕСТИЖНА ДИПЛОМА ''Д О К Т О Р ''

Добави коментар

Водещи новини