Ивайло Московски: Поставил съм краен срок – днес споразумение в БДЖ

  • 07 декември 2011 07:47

  • 3110
  • 1
Ивайло Московски: Поставил съм краен срок – днес споразумение в БДЖ
©

Поставил съм краен срок за постигането на съгласие между ръководството на БДЖ и синдикатите днес, съобщи транспортният министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета в Нова телевизия.

Влаковете все още вървят, тъй като има държавна субсидия. Композициите обаче спират в момента, в който кредиторите влязат в процедура на изискуемост и ще запорират активите на компанията.

При това положение ще се движат единствено влакове, които не са обезпечение по кредитите, които не са много и не са от най-хубавите, уточни Московски. Вакуумът ще продължи известно време, докато държавата създаде нова компания. Пътнически превози, предполагам че няма никой, който да има интерес да купи. Искаме да приватизираме „Товарни превози“ и затова сме поставили сериозни критерии, които сме изпратили в Агенцията за приватизация, категоричен е транспортният министър.

Трябва да се спре да се спекулира с темата, че искаме да фалираме БДЖ и да го продадем за жълти стотинки. Няма да отстъпим от мерките, които ще извадят дружеството от състоянието, което е в момента, заяви Московски. Категорично от споразумението отпада плащането на допълнителните 40 млн. лв предвидени в споразумението от месец март, подписано от Александър ЦветковАлександър Цветков Александър Цветков е български политик, бивш министър на транспорта, информационните. Това няма как да стане, категоричен е Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. В споразумението има 80 точки, от които над половината са спорни, уточни транспортният министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
3110 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Часника

2016.11.28 | 17:58

1
Дядо Иван иде-Московеца иде

Добави коментар

Водещи новини