Борис Тадич: Направихме достатъчно, за да получим статус на кандидат за ЕС

  • 06 декември 2011 11:29

  • 1236
  • 0
Борис Тадич: Направихме достатъчно, за да получим статус на кандидат за ЕС
© gettyimages

Сърбия смята, че е положила достатъчно усилия, за да получи статут на кандидат за членство в Европейския съюз, каза президентът на балканската държава Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва, съобщи АПА.

Държавният глава на западната ни съседка заяви, че с предаването на военнопрестъпниците Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на и Горан Хаджич и чрез прогреса в разговорите с Косово, Сърбия е изпълнила условията за членство в блока. В същото време Тадич изрази съмнение, че на срещата на 9 декември ръководителите на 27-те да приема решение за Сърбия. Изявлението на Тадич дойде, след като в понеделник министрите на ЕС оставиха решението за статута на Сърбия на европейските лидери, които ще се съберат в Брюксел в петък.

Изгледите на Белград за членство в ЕС бяха засегнати от напрежението в Северно Косово. Междувременно белградски медии предадоха, че сърбите в най-новата балканска държава са започнали да премахват барикади.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини