Как да живеем по-здравословно, но без да харчим повече пари?

  • 02 август 2016 14:13

  • 2578
  • 0
Как да живеем по-здравословно, но без да харчим повече пари?
©

Твърде често хората, които живеят нездравословно, търсят причина за това в ограничения си месечен бюджет. Да, био и суперхраните са скъпи, както и картите за фитнес и различни спортове, но има и други варианти, чрез които да внесете повече здраве в ежедневието си.

Вижте седем съвети и трикове, които няма да навредят на банковата ви сметка, но пък ще донесат ползи за здравословния ви начин на живот.

1. Внимателно подбирайте местата, от които пазарувате

Не ви се губи време в пазаруване, затова влизате в първия магазин и пълните кошницата си с всички продукти, от които смятате, че ще имате нужда през седмицата. Това е напълно погрешна стратегия. Основно правило на спестовниците е винаги да пазаруват със списък, на пълен стомах и по възможност от промоции. Старателно изгответе седмичното си меню още през уикенда и си запишете от какви продукти ще имате нужда, за да го изпълните. Така няма да купувате излишни неща, които впоследствие да се развалят в хладилника. Това пък автоматично ще ви спести пари, които можете да похарчите за скъпи продукти, като например чия или сьомга. Не е нужно да купувате био зеленчуци. Достатъчно е да обикаляте поне веднъж в седмицата най-близкия до дома ви пазар. Със сигурност ще откриете някоя баба, която предлага продукцията си, а е малко вероятно тя да е използвала препарати при отглеждането й. Не забравяйте да се възползвате и от промоциите на магазините. С помощта на брошурите им спокойно можете да съставите седмичното си меню така, че да си напазарувате продукти в промоция, които ще намалят седмичната ви сметка за храна.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини