Двама парапланеристи пострадаха на връх Мальовица

  • 01 август 2016 11:43

  • 7757
  • 1
Двама парапланеристи пострадаха на връх Мальовица
© Булфото

Двама парапланеристи пострадаха на връх Мальовица в района на писта „Ръждавица”. Пострадалите са мъж и жена и са летяли с тандемно крило. За спасяването им бе проведена спасителна акция от Планинската спасителна служба (ПСС) с хеликоптер на „Активна грижа”, съобщава Новинар.

След неуспешен полет пострадалите са паднали от голяма височина. Сигналът за инцидента е подаден на спешния телефон на застраховка “Активна грижа” от ПСС. 

На място е кацнал друг парапланерист, с който екипите са поддържали връзка по време на спасителната акция. Хеликоптерът е извършил кацане в труднодостъпния район и двамата пострадали са качени на борда. Тъй като болниците в района нямат необходимата апаратура за обслужване на подобни случаи въздушната линейка е транспортирала пострадалите в УМБАЛ „Св. Анна”. 

От болничното заведение съобщиха, че състоянието на пострадалите е стабилно. Мъжът има тежки травми на гръбнака- счупвания на прешлени, но няма да остане парализиран. 

Прогнозите са, че след оперативна намеса той ще се възстанови. Пострадалата жена е с гръдни рани, счупени ребра и разместена ключица.

Последвайте канала на

Нора Виткова
7757 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.01 | 13:14

1
Тъй е на собствена глава,бързо да се оправят и другият път да спазват всички инструкций....

Добави коментар

Водещи новини