СО подготвя проект за цялостна реконструкция на Зоопарка

  • 21 юли 2016 13:17

  • 1132
  • 0
СО подготвя проект за цялостна реконструкция на Зоопарка
©

Столична община подготвя проект за цялостна реконструкция на Зоопарка. Той ще се изпълнява по програма Джесика и стойността му е близо 8 млн. евро, съобщи пред журналисти днес заместник - кметът Мария Бояджийска. Реконструкцията ще се изпълнява на части, без да създава дискомфорт за животните.

Столичната община ще подпише днес договора с изпълнителя за ремонт сектор "Хищници" в зоопарка, информира зам.-кметът. За новия дом на лъвовете, тигрите и другите представители на семейството на котките общината ще отдели 1 млн. 300 хил. лева.

С тях ще се ремонтират външните клетки и ще се покрият изискванията за достатъчно пространство по закон и по наредба за този вид животни, обясни Бояджийска. По този начин ще се изпълнят и ангажиментите към Европейската асоциация на зоопарковете. Срокът за изпълнение на проекта е 90 календарни дни и в края на годината животните ще могат да се преместят.

Паралелно с този се подготвя и проект за маймунарниците, който също е готов и ще стане факт през следващата година, информира още заместник- кмета на София Мария Бояджийска.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини