Роми обсадиха Спешното отделение в Благоевград

  • 19 юли 2016 09:20

  • 6100
  • 2
Роми обсадиха Спешното отделение в Благоевград
©

Лекарите в Благоевград са изкарали трудно дежурство тази нощ, след като група роми ги заплашили със саморазправа. Причината смъртта на техен близък.

"Не се е стигнало до сблъсъци или нарушаване на обществения ред, но така или иначе се е наложило да бъдат изпратени патрулни екипи", съобщи Йони Гатовска от пресцентъра на ОД на МВР.

Струпването на хора е станало около 23:00 часа. Малко по-рано 50-годишен мъж от ромски произход се почувствал зле и роднините му позвънили на телефон 112. Според близките на пациента линейката доста се забавила. В крайна сметка мъжът е бил транспортиран в Спешно-приемно отделение със сърдечни проблеми и задушаване. Въпреки оказаната медицинска помощ, той издъхнал в болницата. Това разгневило неговите роднини, които обсадили спешното звено и заплашили, че ще потърсят сметка на медиците.

На място са изпратени патрулни коли. До ескалация на напрежението не се е стигнало. "Полицейски патрули продължават да обикалят в района, но засега всичко е спокойно", обявиха от пресцентъра на МВР.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6100 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2016.07.26 | 08:33

2
ти не гей.ти си гаден педерасин.при това тъп и грозен.

2016.07.21 | 13:46

1
Малко са парите в Смешната помощ !Московлее да им ги направи по 2 бона и да им ги праща по пощата !За какво да се разкарват ,за някакви си пари !А работа ,за какво и без тях хората си мрът !

Добави коментар

Водещи новини