5 моста са отнесени от реки в Национален парк Пирин

  • 14 юли 2016 14:13

  • 1349
  • 1
5 моста са отнесени от реки в Национален парк Пирин
©

Придошлите води са съборили пет пешеходни моста на територията на Национален парк „Пирин”. Това обяви директорът на Дирекция „Контрол и охрана" в парка Мартин Лазаров, цитиран от БНР.

Той уточни, че въпросните мостове се използват от туристите. Дирекцията на Национален парк „Пирин" търси средства, за да могат тези мостове да бъдат възстановени.

Преминаващите през съоръженията да са с повишено внимание, апелират още от парка. Мартин Лазаров обясни, че става въпрос за мост над река Демиркапийска река по туристически маршрут Е-4; мост на Келява река по туристически маршрут хижа "Беговица" – хижа "Пирин"; мост на река Башлийска, река по туристически маршрут Равно поле, местността „Балшийца", Винарска порта; мост на река Башлийска река по туристически маршрут хижа „Беговица" – хижа "Синаница" и мост на река Мозговишка, местността Бански гроб по туристически маршрут хижа „Беговица" – хижа „Синаница".

За срутени мостове по един от най-оживените маршрути в националния парк сигнализираха граждани. Никола Георгиев от хижа „Беговица” определи проблема като сериозен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1349 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
M2

2016.07.15 | 11:34

1
Тома Белев да събере еколозите и да ги възстанови!!

Добави коментар

Водещи новини