Момченцето, което трогна света, прегръщайки разплакания фен на Франция (видео)

  • 12 юли 2016 14:47

  • 7828
  • 1
Момченцето, което трогна света, прегръщайки разплакания фен на Франция (видео)
©

Помните ли момченцето, което трогна света, утешавайки разплакания фен на Франция на Европейското първенство по футбол? Той се казва Матис, на 10 години. Син на португалски емигранти във Франция. Говори по-добър френски, отколкото майчиния си език.

В неделя минути след края на един от най-емоционалните финали в историята на европейските първенства по футбол, жестът на детето трогна милиони зрители по света. Видеоклипът, на който се вижда как Матис пробва да утеши с мъдростта на възрастен разплакан фен на Франция на излизане от „Стад дьо Франс”, се превърна в хит в онлайн пространството.

„Видях този мъж да плаче и ми стана мъчно. Нямаше никакво значение, че не го познавах. Той страдаше, а когато хората страдат, те трябва да си помагат, независимо, че не се познават”, разказва момчето, и не може да разбере защо възрастните толкова се впечатляват от постъпката му, съобщава БТВ.

В неговите очи той е направил нещо, което е морален дълг на всеки от нас.

„В крайна сметка това е само една игра, един футболен мач. Казах му, че те (отборът на Франция – б.р.) също бяха добри, но не бяха достатъчно добри, за да спечелят този път”, продължава Матис. „Аз например нямаше да му се разсърдя, ако моят отбор беше загубил и аз бях този, който плачеше, а той пробваше да ме успокои. Нямаше да го прогоня, това е мил жест и този мъж ми благодари”, завършва момченцето, което без да иска се превърна в герой в нощта на 10 юли в Париж.

Ето видеото, което трогна света:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7828 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.12 | 13:14

1
Този е заложил пари за мача. И ги е загубил! Останалото са глупости!!!!

Добави коментар

Водещи новини