Зорница Русинова: 10 000 семейства повече ще получават детски надбавки (видео)

  • 09 юли 2016 08:49

  • 7203
  • 3
Зорница Русинова: 10 000 семейства повече ще получават детски надбавки (видео)
©

От 1 юли увеличаваме подоходния тест и около още 10 000 семейства ще получават детски надбавки. Моите желания са да подпомогнем истински работещите майки. Един от наболелите проблеми е този с детските градини през лятото. През летните месеци ще дам възможност общините да кандидатстват по проекти "Красива България", за да обособим детски кътове. Това ще е целогодишно. Това заяви социалният министър Зорница Русинова в ефира на Нова телевизия.

"Социалната политика не е само въпрос на раздаване на пари, а цялостна грижа за хората. С икономическия ръст на страната има и повишаване на средните доходи", каза още тя и добави, че хората се чувстват пълноценни чрез работа, а не чрез социални помощи.

Майки на деца с увреждания от Пазарджик попитаха Русинова кога ще им се позволи да живеят по-нормален и по-спокоен живот. Социалният министър отговори, че услугата "личен асистент" не е работна заплата, а осигурява грижа. "Целта на програмата е да може да освободи хора, които имат възможност да се върнат на работа. Не само доходите са важни", каза още тя.

Последвайте канала на

Калина Христова
7203 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ужас

2016.07.10 | 10:23

3
такива "загрижени" чиновници трябва се разстрелват публично ,както в Китай престъпниците.

2016.07.10 | 10:23

2
"Не само доходите са важни"...точно така, даже е противопоказно да мислиш така.От къде ви изкопават, такива велики експерти??????????????????

2016.07.10 | 10:23

1
Зорнице знаеш ли колко са тия добавки?Сигурно не !Тия добавки ги вълнува само определен етнос който имат по 10 деца ,българина с по едно дете за 37 лв не му пука на колко още роми ще дадете детски!Най унизителното е че трябва да се редиш на опашка да доказваш ,че имаш дете и чиновника да те гледа като престъпник,а трябва да е както на всякъде ,всяко дете трябва да получава Да не би да има разлика между децата?И Зорке да кажеш на шефа ти ,че скоро няма да има нужда да давате детски ,защото няма да има на кой!

Добави коментар

Водещи новини