Испанската принцеса Кристина поиска да бъде оправдана по дело за незаконно присвояване

  • 14 юни 2016 17:42

  • 2556
  • 1
Испанската принцеса Кристина поиска да бъде оправдана по дело за незаконно присвояване
© Getty Images/Guliver

Испанската принцеса Кристина апелира днес да бъде оправдана по дело за незаконно присвояване, по което тя е обвиняема с още 16 души, предаде ДПА. В заключителната си пледоария пред съда в Палма де Майорка нейният адвокат заяви, че доводите прокуратурата са били опровергани в хода на петмесечния процес.

Сестрата на испанския крал Фелипе Шести беше обвинена в незаконно присвояване като съучастник на своя съпруг Иняки Урдангарин. Обвиненията срещу нея бяха повдигнати на базата на инициатива на профсъюзат "Манос лимпиас" (Чисти ръце), ищец по делото, който беше поискал присъда от осем години затвор за принцесата. Адвокатът на Кристина поиска организацията да бъде наказана, задето е злоупотребила с правата на ищец, пише БТА.

Защитникът на Урдангаринсъщо поска клиентът му да бъде оправдан. Бившият играч по хандбал е един от основните обвиняеми. Той е обвинен в присвояване на около 6 млн. евро публични средства чрез благотворителна организация - Института Ноос, която е ръководил от 2004 до 2006 година. Според адвоката му той не е действал противозаконно. Все пак клиентът му е заделил 1,2 млн. евро за покриване на щети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2556 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tsvetan lazarov spasov

2016.06.15 | 07:57

1
moia orevodach da vi orevede znaci tazi kradla s onzi bokluk ako gi opravdaesh shtegi sudat po druk nachin

Добави коментар

Водещи новини