Лечебното расте­ние от времето на динозаврите

  • 10 юни 2016 13:32

  • 15968
  • 0
Лечебното расте­ние от времето на динозаврите
©

Гинко билоба се смята за най-стария дървесен вид, оцелял до днес. Възрастта му се определя на над 200 млн. години. То е последният предс­тавител на цял клас голосеменни расте­ния от времето на динозаврите.

Интересен факт е, че няколко дървета гинко са сред единст­вените, оцелели от атомната експлозия над Хирошима, само на 1-2 км от място­то на взрива, съобщава Дарик.

В Китай и Япония гинко билоба се отглежда от 1500 години. В Европа дървото е пренесено през XVIII в. и днес е едно от най-изследваните лечебни растения в света. Гинко билоба не само лекува, но и забавя стареенето. В листата на гинко билоба се съдържат ценни вещества, сред които са и такива, срещащи се единствено в това растение.

Листата на вечнозеленото дърво са уникални по своя химичен състав. Екстрактът от листата е изключително ценен при всички заболявания и смущения, предизвикани от аномалии в кислородопритока, изразени в недостатъчно кръвоснабдяване - главоболие, глаукома, шум в ушите, хемороиди, съдови болести, Алцхаймер, синдром на Рейно.

По сто грама преди хранене, трябва да приемате всеки ден преди храна. Добре е след прецеждането листата да не се изхвърлят, а да се сдъвчат и погълнат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15968 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини