Клошар, убил човек, влиза в затвора за 19 години

  • 06 юни 2016 16:18

  • 2205
  • 1
Клошар, убил човек, влиза в затвора за 19 години
©

За 19 години влиза зад решетките клошар от Русенско, убил свой „колега” след як запой, реши вчера Русенският Окръжен съд. Джелил Ахмедов от близкото село Тръстеник ще лежи в затвора, заради пребит от него до смърт клошар.

Според Темида, убийството е било умишлено и е в условията на опасен рецидив. Освен това, убиецът ще трябва да плати и 20 000 лева обезщетение не дъщерята на починалия. Ахмедов застана пред съда заради убийството на 51-годишния Пламен Гаев от Русе, пише "24 часа".

Според обвинителния акт, двамата мъже били клошари, които често пиели алкохол. Трагедията мужду тях разиграла на 18 август 2015 година вечерта, в къща на ул. "Тетово" в Русе, където се била самонастанила жертвата. Джелил обаче видял „конкурента” и му казал да напусне, защото жилището е на негова братовчедка и той трябвало да го наглежда и да не пуска никой там. На следващата вечер обаче Пламен отново отишъл във въпросната къща. Тогава Джелил пак го видя, ядосал се и започнал да го бие за дето е влязъл. Според обвинението, Пламен е убит от Джелил, който му натрошил ребрата, удряйки го с юмруци и ритници по гърдите. И двамата били стабилно почерпени.

Сутринта на 19 август, на тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние на ул. "Тетово". На мястото отишла линейка и медиците намерили там Пламен, който бил трудно контактен и миришел на алкохол. Мъжът бил откаран и настанен в болницата, а по-късно през деня е починал. Като граждански ищец по делото бе дъщерята на починалия – Албена, която поиска 100 000 лв. за причинени неимуществени вреди.

Според окръжния прокурор Георги Георгиев, че Джелил има множество предишни осъждания. Той е излязъл от затвора през август 2014 г., като последно лежал за блудство. Прокурорът добави, че първоначално обвинението срещу Джелил е било за нанасяне на телесни проведи и причиняване на смърт по непредпазливост. След излизането на експертизата обаче е станало ясно, че починалият има много повече и сериозни удари. Така обвинението е изменено в умишлено причиняване на смърт. Джелил е знаел, че може да го убие, не го е планирал, но умисъла е инцидентен. Прокурорът поиска наказание над средата от предвидените наказания - от 15 до 20 години, доживотен и доживотен затвор без право на замяна.

Самият Джелил пожела да даде обяснения. Той каза, че е ударил Пламен само няколко пъти. Понеже и той също бил пиян, "можело да си е отпуснал ръката малко повече", призна убиецът и добави, че съжалявал. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.08.03 | 15:52

1
mmmm s koi li e bludstval Jalil???

Добави коментар

Водещи новини