Брюксел търси да назначи 200 пожарникари

  • 31 май 2016 15:09

  • 4007
  • 1
Брюксел търси да назначи 200 пожарникари
© Getty Images/Guliver

Властите в белгийската столица Брюксел обявиха свободни работни места за общо 195 пожарникари, съобщават местни медии, цитирани от БТВ.

Местните власти установили, че всяка година редиците на Службата за борба с пожари и спешна медицинска помощ напускат между 50 и 100 души. Едни се пенсионират, а други просто търсят алтернативна работа. Така се оказва, че пожарната лека полека се обезлюдява.

За започване на работа в брюкселската пожарна е необходима диплома за средно образование, добро физическо състояние, както и свободното владеене на един от двата основни езика – френски или фламандски, се казва в текста на обявата, разпространен от Бюрото по труда. Според езиковите възможности свободните места са разделени на квоти – 120 места за франкофони и 75 за хора с фламандски. Ако владееш и двата езика, получаваш допълнителен бонус към заплатата.

Брутната заплатата е минимум 25 000 евро на година, плюс 2195 евро „вредни”, както и всевъзможни допълнителни привилегии, отстъпки, ваучери за храна и т.н. Единствената „уловка”, е че не всички одобрени кандидати ще могат да започнат работа веднага. Първоначално е необходимо преминаването през едногодишен тренировъчен курс, а след това започва и същинската работа.

Наемането на пожарникарите ще продължи през следващите 3 години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4007 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.02 | 15:37

1
Орките за какво са ви там? Само да се*ат големи говна ли? Пращайте ги да гасят пожарите и без това те ги палят!

Добави коментар

Водещи новини