Пробив в сигурността спря полети на летището Кьолн-Бон

  • 30 май 2016 18:22

  • 1837
  • 0
Пробив в сигурността спря полети на летището Кьолн-Бон
© Getty Images/Guliver

Излитанията от летището Кьолн-Бон в Германия бяха преустановени временно днес, след като нарушител се е промъкнал непроверен през контролен пункт на службите за сигурност, съобщи говорителка на федералната полиция, цитирана от ДПА.

Всички пътници, вече чакащи на Терминал 1, бяха върнати за повторна проверка. От 11,15 часа местно време бяха преустановени излитанията, а на екипажите на подготвящите се за излитане машини бе разпоредено да ги върнат обратно на терминала.

Следобед Терминал 1 на германското летище възобнови нормалната си работа. "В момента терминалът работи нормално. Случаят обаче доведе до забавяне на полети, което засегна около 2500 пътници", съобщиха от пресслужбата на летището, цитирани от ТАСС.

Нарушителят беше задържан. Според медийни информации той е бил 62-годишен гражданин на Испания, който закъснявал за полета си и объркал изходите.

През април в интернет се появиха заплахи, отправени, както се предполага, от терористичната групировка "Ислямска държава". Те бяха оформени като колажи със снимки, показващи летище Кьолн-Бон и канцлерството на Германия, обхванато от пламъци, припомня БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини