България и Бангладеш ще задълбочат сътрудничеството си в икономическата сфера

  • 17 май 2016 14:09

  • 1833
  • 2
България и Бангладеш ще задълбочат сътрудничеството си в икономическата сфера
© Novini.bg

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство за икономическо сътрудничество между правителствата на България и на Бангладеш, съобщи пресслужбата на кабинета.

Целта е да бъдат укрепени икономическите връзки и да се увеличи двустранното търговско партньорство.

Преговарящите страни ще работят за засилване на сътрудничеството в редица области, насърчаване контактите между бизнес организациите, участието в панаири и изложби на територията на България и Бангладеш, както и размяна на бизнес визити. Акцент по време на преговорите ще бъде повишаване на ролята на малкия и средния бизнес в двустранните икономически връзки, както и откриването на представителства и клонове на компании от двете страни.

Правителството одобри и проект на Меморандум за разбирателство между българската Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Фондацията на малките и средните предприятия на Бангладеш. Документът също ще подпомогне развитието на двустранното икономическо партньорство, като страните се договарят да подпомагат предприятията от съответните държави да установят и поддържат различни форми на сътрудничество.

Двете страни поемат задължения за подпомагане на предприятията от двете държави чрез обмен на информация за законодателството в областта на търговско-икономическата дейност, насърчаване на установяването на преки контакти, реализация на инвестиционни проекти и създаване на смесени предприятия, обмен на опит и на специалисти, обмен на публикации. Двете държави ще си сътрудничат при организирането на прояви в услуга на предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1833 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
браво

2016.05.17 | 16:27

1
Само с напреднали държави си сътрудничим Виетнам, Бангладеш ....

2016.05.20 | 15:52

2
Ако можеш инвестирай в САЩ.

Добави коментар

Водещи новини