Кунева: Иска ми се нашето председателство да има лице

  • 17 май 2016 13:39

  • 1583
  • 4
Кунева: Иска ми се нашето председателство да има лице
© Булфото (архив)

Много ми се иска нашето председателство да има лице и то може да бъде поравно европейско и българско. Всъщност не бива да има разлика.

Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която участва днес в София в публична дискусия за визията и посланията на ротационните председателства на Съвета на ЕС. Хубаво е да използваме възможността да ни опознаят с това, което сме, и да не се опитваме в един клип, в едно лого да си кажем всичко. Смятам, че това няма как да се случи, отбеляза Кунева на дискусията от поредицата "Европейски дебати", инициирана от нея. Според Кунева ще бъде крачка напред, ако по-отрано започваме да казваме кои сме, всеки където може - в Европейския парламент, през културни събития. Тя коментира, че можем да направим най-прекрасните приоритети, но ако те не са подкрепени с българска политика, ще са кухи. Важно е да има много обсъждане, което са правили и в Гърция, отбеляза Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Нашите гръцки колеги винаги са до нас, когато става въпрос за всички наши европейски въпроси, политики, посочи тя.

За много от вас това председателство ще ви изглежда като връх Еверест, но ще успеете, виждам екип, който се е събрал тук две години преди него, каза гост-лекторът Джордж Петролакис от МВнР на Гърция, ръководил комуникационния екип на гръцкото председателство през 2014 година. Той запозна с натрупания опит във всякакви аспекти от подготовката и организацията, като подчерта, че въпреки трудностите, всички усилия си заслужават.

Експертът направи различни препоръки, сред които да се дефинира аудиторията, да се обмисли какво ще се комуникира, за какво е председателството, каква е историята зад него, да се прецени дали посланието стига до адресатите. Всичко, което вършите по комуникацията, трябва да е готово минимум месец преди началото, отбеляза Петролакис, който също така даде примери с логото и мотото на гръцкото председателство, говори за дигиталната стратегия. Петролакис препоръча ясно разделение на отговорностите, включително и за справяне с непредвидени събития.

Последвайте канала на

БТА
1583 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.05.17 | 20:09

4
ЗА ЛИЦЕ НЕ ЗНАМ НО ЗА ЗАДНИЦИ ЩЕ ИМА МНОГО.И ТО ОТ ПРОДАЖНИ ПО ПРОДАЖНИ
fvba

2016.05.17 | 20:09

3
ТАЗИ ПАК СЕ ГЛАСИ ЗА ПОСТ.
1

2016.05.17 | 20:09

2
Как да има лице, като е гъз!?

2016.05.17 | 20:09

1
Само да не е твоето уродливо,Червена Кукувице!

Добави коментар

Водещи новини