Международен център за борба с корупцията създават в Лондон

  • 12 май 2016 07:22

  • 1676
  • 1
Международен център за борба с корупцията създават в Лондон
© Getty Images/Guliver

В Лондон ще бъде създаден международен център за борба с корупцията, сред задачите на който ще се включва разследвания на корумпирани лица от елита и връщане на крадени активи, предаде ТАСС.

По данни на агенция "Прес асосиейшън" при създаването на центъра Великобритания ще получи подкрепа от САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Швейцария и Интерпол. Британската осведомителна агенция не съобщава данни за работата на бъдещия център, чието създаване ще бъде обявено днес на срещата на високо равнище за борбата с корупцията в британската столица.

Общо 40 страни ще участват в еднодневната среща, припомня ТАСС. Очаква се държавните и правителствени ръководители да обсъдят засилването на международното сътрудничество против корупцията, връщането на откраднати активи, обществените поръчки и финансовата прозрачност. Във форума ще участват и президентът на Световната банка Джим Йон Ким и изпълнителният директор на МВФ Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981.

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. обяви въвеждането на безпрецедентни мерки за борба с притока на "мръсни пари" във Великобритания няколко часа преди началото на срещата, предаде Франс прес. В публикуваното изявление на британския премиер се съобщава, че чуждестранните предприятия, които притежават или искат да закупят недвижима собственост във Великобритания, ще трябва да разкриват името на истинския си собственост.

Около 100 000 жилища във Великобритания, от които около 44 000 само в Лондон, са собственост на офшорни предприятия, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1676 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.05.12 | 13:39

1
ЕВРОПА НЕ ПРИЗНАВА АНГЛИЙСКИЯ ЦЕНТЪР, ЗАЩОТО ЩЕ СЛУЖИ ЗА ИЗНУДВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ ОТ АНГЛИЙСКИТЕ ВЛАСТИ.

Добави коментар

Водещи новини