Дилма Русеф изнася вещите от кабинета си

  • 12 май 2016 06:30

  • 6066
  • 3
Дилма Русеф изнася вещите от кабинета си
© GettyImages/Gulliver

Бразилската президентка Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на е прибрала всичките си лични вещи от кабинета в президентския дворец "Планалто" и ги е изпратила в резиденцията "Алворада", съобщава в. "Естадо де Сао Пауло", предаде Асошиейтед прес.

Сенатът на страната обсъжда дали да наложи импийчмънт на президентката. По-рано Върховният съд отхвърли искането на правителството да спре процедурата по импийчмънт.

Русеф е изпратила в резиденцията книги и снимки на дъщеря си и на двамата си внуци. Според служители на президентството, скенерите за документи и машините за унищожаване на документи работят денонощно, съобщава вестникът.

Президентската канцелария не е потвърдила данните от вестника, отбелязва АП.

Процесът на импийчмънт срещу бразилската президентка има не толкова правни, колкото политически и икономически мотиви, заяви Мишаел Моалем, експерт по юриспруденция, цитиран от ТАСС. "Правителството е загубило не само обществената подкрепа, но и способността си да води диалог с депутатите", подчертава той.

Освен това икономическата ситуация в страната и скандалът около държавната петролна компания "Петролео бразилейро" ("Петробраз") без съмнение са помогнали на успеха на инициативата за импийчмънт, добавя експертът, който смята, че отстраняването й от поста държавен глава е несъразмерно наказание за провинението на Русеф.

Последвайте канала на

Нора Виткова
6066 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Е

2016.06.03 | 12:43

3
Ми...да си дойде в Габрово...
бай Спас

2016.06.03 | 12:43

2
идваи си у България ....за кмет на Габрово...
РОБЕРТ

2016.06.03 | 12:43

1
Още една значителна победа на ЦРУ.Следващата стъпка е изтеглянето и от БРИКС и потъването и в блатото на демократичната корупция.

Добави коментар

Водещи новини