Почина офицер, изтезавал Дилма Русеф

  • 07 май 2016 12:10

  • 5858
  • 1
Почина офицер, изтезавал Дилма Русеф
©

Един от офицерите, изтезавали сегашната бразилска президентка Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на по време на диктатурата в Бразилия, е починал в четвъртък в Сао Пауло, съобщава местният печат, предаде Франс прес.

Комисията за истината, която разследва престъпленията, извършени през военния режим 1964-1985 г., обвини капитан Омеру Кесар Машаду, че е ръководел изтезанията, на които са били подложени Русеф и още трима души.

Прокуратурата обвини през ноември миналата година същия военен и още четирима бивши агенти от онова време за убийството на левия активист Виржилиу Гомес да Силва. Но правосъдието така и не се произнесе по това и други обвинения заради закон от 1979 г., който амнистира полицаите и военните, виновни в нарушения на човешките права по време на диктатурата. Машаду е починал в четвъртък на 75 години от рак, според съобщенията във вестниците.

През 2005 г. Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на го обвини в интервю за всекидневника "Фоля", че е бил един от хората, които са я изтезавали, докато е била в ареста през 1970 г. заради принадлежността й към нелегална въоръжена група. Тя разказа тогава, че е била измъчвана с електричество. Русеф е заплашена в момента от процедура на импийчмънт.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5858 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
lololo

2016.05.18 | 05:23

1
Thanks For This Knowledge judi bola online

Добави коментар

Водещи новини