Херман ван Ромпой: Нуждаем се от все по-силна вяра в европейската идея

  • 19 април 2016 21:18

  • 1902
  • 3
Херман ван Ромпой: Нуждаем се от все по-силна вяра в европейската идея
© Getty Images/Guliver

Във времена на множество кризи се нуждаем от все по-силна вяра в европейската идея, като единствена възможност за европейците да поддържат и укрепват мира, благоденствието и демокрацията. Това каза председателят на Европейския съвет (2010-2014 г.) Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в, който беше удостоен с наградата за проевропейска политика за 2016 г. Отличието, давано от телевизия "Европа" за трета поредна година, му връчи президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който е и носител на наградата за 2015 г.

Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в посочи, че във времена на несигурност и безпокойство трябва да си припомняме какво представлява ЕС и каква е неговата цел. "Ние живеем в мир вече 70 години и успяхме да поставим край на Студената война по един мирен начин. Заобиколени сме от военни действия по източната и южната си граница, но на територията на ЕС, това бивше бойно поле, все още мирът тържествува, нека никога не забравяме това", каза Ван Ромпой.

"Демокрацията е нашият начин на живот. В ЕС няма място за нови авторитарни режими, каквито съществуват в близост до нас. Демокрацията е несъвместима с поляризирането, с конфронтацията, с насилието, с корупцията и с лъжите", каза още Ромпой. Той изтъкна необходимостта да се работи за насърчаване на диалога, умереността и взаимното уважение.

Кризата с бежанците ни научи, че няма начин лесно да намерим правилния баланс между хуманизма и реализма, между етническия идеализъм и политическия реализъм, каза още бившият председател на ЕС. По думите му би трябвало да виждаме във всеки човек, който влиза на територията на Европа човека преди всичко, но в същото време трябва да защитаваме европейските граници и ценности.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното изтъкна, че в години на множество кризи - гръцката, украинската, финансова и икономическа, като председател на ЕС Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в е бил лидер, неговите решения са били колкото правилни и верни, толкова и с поглед напред. Той беше лидер, кризисен мениджър, помогна на Европа в труден момент да премине през трудностите, каза президентът. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното каза още, че за него е лесно да връчи наградата на Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в като държавен глава на една проевропейска нация и на българите, които вярват, че членството в ЕС е сбъдната мечта, гаранция за сигурност, просперитет, човешки права и развитие.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза, че за Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в не трябва да се говори в минало време, защото той и сега помага много в ЕС.
Сред присъствалите на церемонията бяха кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, председателят и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ - Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на, конституционният съдия Филип Димитров, президентът Петър Стоянов, омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, депутати, дипломати, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1902 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.04.21 | 18:04

3
gnusen pederast
Е - и

2016.04.21 | 18:04

2
Нуждаете се от здрава гьостерица, долни евро... п*е*д*а*л*и!
един каза ...

2016.04.21 | 18:04

1
@Нуждаем се от все по-силна вяра в европейската идеяl@ тогава спрете да внасяте смрадливи ислямци. Не щем ние тези уроди!

Добави коментар

Водещи новини