Жоро Милионера кара с 8-9 лева на ден

  • 16 април 2016 07:11

  • 4137
  • 6
Жоро Милионера кара с 8-9 лева на ден
©

Георги Енев, станал известен като Жоро Милионера, след като отмъкна и скри почти 1,5 млн. лева инкасо, преживява с по 8 лв. на ден. Милионера работи много усилено при престоя си зад решетките, за да си намалява наказанието. Отначало бе в дърводелския цех и правеше шкафчета и бюра. Вече е в т.нар. бакелитова бригада, чиито членове лъскат пластмасови изделия преди боядисването им. За труда си Енев получава минимална заплата, която от Нова година е 420 лв. От тях взима едва 168 лв., а останалото по закон отива в държавния бюджет. Близките му, най-вече майка му Донка, които го навестяват два пъти в месеца, също му носели малки суми, но далеч под позволените 420 лв., които се полагат на пандизчия да има в себе си. Така Инкасото преживява с по 8-9 лв. на ден като останалите си "колеги", пише "България днес".

Енев бил перфектният пандизчия, похвали го директорът на Пловдивския затвор Божил Иванов.

"Получавам отлични отзиви за него и от ръководителите му на работното място, и от социалните работници. Нито веднъж не е нарушил реда в затвора - нито е хващан с телефон, не се е замесвал в скандали", обясни Иванов.

Свободното си време бившият рейнджър в Афганистан Георги Енев използва, за да помпа мускули, и вече бил станал истинска канара.
Милионера е изключително почитан зад решетките заради тайната, която пази. Много от съкилийниците му постоянно го подпитвали къде са парите, но той мълчал като партизанин на разпит. Други пък се пробвали да се сприятелят с него с надеждата, когато излязат на свобода, да се ползват с покровителството му, по възможност финансово. Енев се държал дистанцирано и хладно. На свиждане освен близките му започнали да ходят и авери от тийнейджърските му години. Носели му хубава храна и армагани и останалите пандизчии подозират, че тези "приятели" също се точат за парите на Милионера.

Дните до момента, в който Енев ще види парите си, бързо намаляват, особено с факта, че с работа скъсява престоя си зад решетките. В момента той е на строг режим, но когато му останат 5 години, ще може да започне да излиза в отпуски и вероятно ще започне да харчи от плячката.

Милионера първоначално бе осъден на 8, а по-късно на 12 години за това, което направи на 22 юни 2013 година.

Бе признат за виновен в това, че "като длъжностно лице – охранител инкасо и ръководител екип при G4S Securе Solution, е присвоил чужди движими вещи - пари, на обща стойност 1 471 058,52 лв., собственост на три банки и на охранителното дружество".
Енев тогава е на смяна и превозвал с колегата си Манчо Юруков инкасото в Пловдив. Ударът бил перфектно планиран, защото дни преди това Енев закарал стария си "Опел" на тиха уличка и зачакал удобния момент. Той дошъл, когато инкасо колата се движела по булевард „Никола Вапцаров", в близост до паркирания "Опел". Под претекст че уж иска да почерпи за продажбата на возилото си, Милионера помолил колегата си да купи дюнери.

Тогава Енев извадил специалния разблокиращ ключ, който му бил даден от регионалния мениджър на инкасо фирмата. Когато Юруков слязъл от колата, Жоро я запалил към своята, отключил касата и прехвърлил опакованите пакети с пари. С опела си стигнал до село Храбрино. Оттам следите му се загубиха за две седмици, докато той се предаде.

Още оттогава прави всичко възможно да съкрати максимално времето, през което няма да може да харчи парите си. Първо той се призна за виновен и делото му се гледа по съкратената процедура. Прокуратурата настояваше за 20 години затвор, но Жоро Милионера получи 8. После обаче той бе изненадан неприятно и през януари миналата година Върховният касационен съд го прати за 12 години зад решетките. В решението на съда се казваше, че присвоените пари многократно надвишават определението за „особено големи размери“. Откраднатата сума възлиза на 6400 минимални работни заплати, което определя случая като особено тежък, твърди още вестникът.

Последвайте канала на

Калина Христова
4137 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.05.05 | 00:45

6
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
ПО ВАЖНО

2016.04.19 | 14:07

2
ДА ТИ Е..А ...М...ТА....
бойко педала

2016.04.26 | 11:22

5
И да излезе пак няма да си харчи милионите , защото ще го следят постоянно.Освен , ако не е дал инструкции на друго лице да действа с тях, което е малко вероятно.
мунчо

2016.04.26 | 11:22

4
не го мисли ще харчи и още как сега си плаща не му завиждай иди там и ще разбереш.
Балъков - Бала

2016.04.20 | 00:34

3
1500000 x 12години = 10416 лева на месец , затова за бога хора не ходете да работите на Елените там не плащат - ходете в затвора там заплатата е 5000 Евро! За хората в Америка не само с търкане на чинии се изкарват пари скивай с търкане на нара колко кинти се изкарват - па и даже приятели ти остават верни до край :))))
Гост

2016.04.19 | 14:07

1
Толкова много хиени покрай него. Ще е чудо ако го оставят да харчи каквото и да било.

Добави коментар

Водещи новини