Кампания за залесяване подемат в цялата страна

  • 08 април 2016 09:50

  • 1111
  • 3
Кампания за залесяване подемат в цялата страна
©

Масово засаждане на различни видове дървета ще има днес в цялата страна. Регионалните дирекции по горите организират транспорт за гражданите, които искат да участват в залесяването.

Столичани, които искат да изпълнят повелята, че в живота си всеки трябва да посади поне едно дърво, ще могат да го направят днес край Локорско. Местност от около 100 декара е отредена за най-масовото залесяване. Местността е опожарена преди 3 години. Затова и във възстановяването там са пожелали да се включат пожарникари и жандармеристи. Интерес към залесяването са проявили и студентите от Лесотехническия университет.

Агенцията по горите е приготвила посадъчен материал от ясен, зимен дъб и черен бор, а на разположение на терен ще са специалисти, които да дават инструкции. Най-често шеговития съвет, който те дават, е "засажда се със зеленото нагоре", а извън шегата експертите ще показват как засаждането да стане така, че крайният резултат да е добър и след време опожарения терен да се превърне в гора.

Последвайте канала на

Калина Христова
1111 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Рая

2016.04.08 | 22:49

3
Най насетне нещо хубаво да се случи само че гора може да очакваме след 20 години,така че ако искаме България да не е пустиня трябвя дя се сее всяка година и да се грижим за гората.Хаити и Доминикана са две съседни държави,Ха- ити е пустош заради изсечените гори ,а Доминикана е рая,зелено и красиво,ако искаме да оцеляваме като човеци трябва да щадим природата.
Свилена

2016.04.08 | 22:49

2
Циганите и бизнеса с дървесина трябва да се държат из късо иначе си подливаме като нация сами вода и тогава вината остава наша,безконтролната сеч е най голямото зло за природата ни.Единственото красиво нещо с което се гордеем и което ни зарежда е природата.

2016.04.08 | 10:04

1
да има какво да секат ромите след това

Добави коментар

Водещи новини