Задържаха 15 нелегални емигранти

  • 23 ноември 2011 13:58

  • 1195
  • 0
Задържаха 15 нелегални емигранти
©

Снощи след 22 часа с прибори за нощно виждане гранични полицаи от Петрич забелязали група хора, движещи се от Гърция към България, заобикаляйки ГКПП - Кулата.

Малко по-късно те са задържани на около 300 метра западно от с. Кулата. Всичките са мъже. Един от тях е полски гражданин, предполага се, че е техният водач, съобщиха от пресцентъра на МВР. Останалите са 8 афганистанци, 3 иракчани и един алжирец. Петима от афганистанците притежават временен документ, издаден от гръцките власти. Чуждите граждани са задържани в ГПУ-Петрич, уведомени са дежурният прокурор и гръцките гранични власти. Работата по случая продължава.

Към 19 часа вчера граничен наряд от ГПУ-Свиленград забелязва четири човека на съседна територия, които се приближават към линията на държавната граница. В 19.20 часа трима пресичат границата в района на 286 пирамида, а четвъртият, вероятно техен водач, се връща обратно в дълбочина на турска територия. В 20 часа граничните полицаи задържат в местността Винен дол в землището на с. Маточина нарушителите - две жени и един мъж. Те са без документи за самоличност, заявяват, че са афганистанци. Задържани са за 24 часа в ГПУ-Свиленград.

Гранични полицаи разкриха на ГКПП - Ивайловград 1 999 кутии цигари без бандерол. Акцизната стока е била укрита във фабричните кухини на лек автомобил „Фолксваген Голф", пристигащ от Гърция. Цигарите са намерени в броните, под предния капак, в седалките и пода на колата. 30-годишната Н.И. от Нова Загора, пътуваща във фолксвагена, разказала, че купила цигарите от непознат гръцки гражданин в района на пристанището на Атина за 300 евро. Тя заявила още, че укрила акцизната стока с помощта на свой близък, смятала да я продаде в ромския квартал на Хасково. Цигарите са задържани.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1195 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини